Recepten voor mooie en gezonde borsten

Vrouwelijke kokOnderstaande recepten zijn niet enkel lekkere maaltijden maar ze dragen ook bij tot het behoud van mooie en gezonde borsten. Alle recepten zijn geschikt voor 4 personen.

Woordverklaring van fruiten: fruiten is een kooktechniek waarbij groenten in vet of olie worden gebakken waardoor ze een licht goud-gele kleur krijgen. Fruiten wordt gedaan om het aroma en de smaak te verbeteren. Deze komen namelijk beter vrij door verhitting.

Recept 1: Minestronesoep van gerst, kikkererwten en sojasaus

Ingrediënten

  • 200 gram gerst
  • 300 gram kikkererwten
  • 1 ui
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 theelepels sojasaus
  • zeezout

Bereiding 

De kikkererwten 24 uur laten weken in koud water, afspoelen en in een pan doen waar u eerst de gesnipperde ui en de rozemarijn in de olijfolie hebt laten fruiten. Laat de kikkererwten op smaak komen, roer er enkele minuten in. Daarna het takje rozemarijn verwijderen en gerst toevoegen (eerst wassen). De pan vullen met water tot alle ingrediënten onder staan. Drie uur laten koken, halverwege zout toevoegen. Warm serveren met sojasaus.

Recept 2: Gestoomde stokvisfilet

Ingrediënten

  • 500 gram stokvisfilet
  • 1 citroen
  • 1 bosje cichorei
  • 4 eetlepels extra vergine olijfolie
  • een snufje cayennepeper
  • zout en peper

Bereiding

Was de filets en dep ze dan droog, leg ze daarna in een stoommandje, besprenkelen met citroensap en een kwartier laten stomen. Snijd de cichorei in reepjes. Als de vis gaar is, leg hem op een bord en garneer hem met de cichorei. De olie op smaak brengen met cayennepeper, zout en peper. Giet de olie dan over de vis. Klaar om op te dienen!

Recept 3: Roergebakken tofu met wortelen

Ingrediënten

  • 500 gram tofu
  • 3 wortels
  • 1 sjalot
  • 3 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 2 tot 3 blaadjes basilicum
  • zout en peper

Bereiding

De tofu 5 minuten blancheren in kokend water. De wortels 10 minuten koken. Snipper de sjalot en fruit hem in de olie. Snijd de wortels in blokjes en voeg toe en laat ze een paar minuten bakken, al roerend met een houten lepel. Leg de tofu op een bord, verkruimelen met een vork en toevoegen aan de wortels in de pan. Pan afdekken met een deksle en een paar minuten laten bakken. Tofu en wortels bestrooien met zout en peper en de in stukken gescheurde blaadjes basilicum. Goed mengen en serveren.

Recept 4: Broccoli met Spaanse peper

Ingrediënten

  • 1 kilo broccoli
  • 1 rode Spaanse peper
  • 4 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • groentebouillon

Bereiding

De broccoli wassen en de stronken verdelen in kleine roosjes en onderdompelen in gezouten kokend water. Vijf minuten laten koken en dan afgieten. De olijfolie verwarmen in een pan en fruit de knoflook en de Spaanse peper. Goed warm serveren.

Recept 5: Salade van hiziki-zeewier

Ingrediënten

  • 1 kopje hiziki-zeewier (te verkrijgen in natuurwinkels)
  • 2 wortels
  • een halve ui
  • een halve citroen
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 3 eetlepels extra vergine olijfolie

Bereiding

Leg het zeewier 20 minuten in koud water, sojasaus toevoegen en daarna 30 minuten koken in het weekwater. Het water wordt bijna helemaal opgenomen door het zeewier. De wortels in reepjes snijden en in een kom doen. Het versnipperde zeewier toevoegen en op smaak brengen met olijfolie en citroensap.